martes, octubre 24, 2006

¿Arde París?

Una vez más, parece que va a arder París. No importa cómo caes… ¡Lo importante es cómo aterrizas!

2 comentarios:

Gemma dijo...

Aquesta foto és de la película "Haine", oi? Tant si ho és com si no, aprofito per aconsellar la peli, està molt ben feta, impacta i fa pensar després de veure-la (3 coses clau per a que una peli sigui bona)
Pels més agosarats amb el francès, intenteu veure-la en versió original, i.e. amb francès de la banlieu, desenvolupareu una nova llista de vocabulari molt, digue'm interessant. Encara que tu Pino, amb les cançons que escoltes, ja hi deus estar acostumat
Saludos des de tierras mañas!

spin dijo...

En efecte, es tracta de La Haine. Saïd -nique la police-, Hubert i Vinz-a.k.a. Vincent Cassel a.k.a. el cabrón que dorm amb la Monica Bellucci-. Dirigida pel friki de les fotos d’Amelie (Mathieu Kassovitz, ueda’t amb el nom). La pel•lícula està molt bé i de fet reflexa bastant bé la realitat que es viu als ghettos de la ciutat de les llums. Tu els vas visitar? 93,94, 92? En quant al vocabulari que es parla à la banlieue, si escoltes NTM, Tandem, qualsevol grup del col•lectiu Mafia Africaine, t’adones que és un altre idioma. La cançó 93 Hardcore, per exemple, és pur argot.
Les idees que tinc al respecte de la situació a França van acompanyades de paradoxa. Com pot el paradigma de la préocupation sociale, de la liberté al món tenir aquesta situació a casa. Són mil històries que es barrejen.
La peli molt recomanable.